Yes, we kissed!

(versión española debajo)

Queer Kissing Flashmob

Petó queer al pas del Papamòbil

L’alba del 7 de novembre va despuntar freda, sense núvols, malgrat l’amenaça de pluja. El grup organitzador de la Queer Kissing Flashmob va arribar sobre les 7 del matí al punt fixat el dia anterior, la porta principal de l’hotel Colón, a la plaça de la Catedral de Barcelona. No va haver-hi problemes d’accés al lloc, no va haver-hi registres policials exhaustius, no va haver-hi inhibidors de xarxa anti(PAPA)mòbil, no va haver-hi una assistència massiva de fidels catòlics. Tot s’estava decantant de la nostra banda.

 

Vestits amb roba a l’estil “Cuéntame”, els fidels catòlics ens reconeixien com al seu grup i ens oferien petites banderes a favor del Papa. Nosaltres, que ens estava agradant aquest joc de rol, les acceptàvem sense problemes. La infiltració estava funcionant a la perfecció. Vam intentar dissimular el nostre cansament en escoltar el repetitiu càntic religiós dels joves catòlics. Era una verdadera tortura: Per què no cantaven Lady Gaga?

Concentrats davant de l’hotel Colón, va anant apareixent de mica en mica la complicitat entre els participants “queers” que no ens coneixíem. Va ser emocionant sentir tot el ventall de significats que la mirada dels presents podia arribar a expressar: “sí, som queers com tu”; “sí, estem aquí per petonejar-nos”; “sí, això serà grandiós”…

Un gran número de periodistes, coneixedors de l’esdeveniment, s’estaven concentrant en el mateix lloc i buscaven la desitjada foto: petons “queers” i el Papamòbil com a teló de fons. La tindrien.

Contra més passava el temps, més pujava esglaons la tensió. Teníem el mateix nerviosisme que els moments previs a les campanades de cap d’any: nervis a la novetat, al canvi. I, llavors, uns minuts més tard del que estava previst, a les 9h07, va aparèixer el Papamòbil pel cor de la Catedral en comptes del carrer del Bisbe, deixant als fidels catòlics concentrats al Col·legi d’Arquitectes orfes papals. Per evitar-ho, els catòlics van fer un ràpid èxode cap a Via Laietana però a mig camí es van topar amb nosaltres.

Per la nostra part, va haver-hi igualment un instant de confusió, com en els quarts, però de mica en mica el petó “queer” es va anar estenent entre els presents i els periodistes ens van tancar amb multitud de fotos i gravacions d’imatges. Uns crits i esbroncs van sorgir i això va sumar confusió a l’acte perquè no sabíem si aquells esbroncs eren contra el Papa o contra el grup. Nosaltres seguíem amb el nostre “pecat” que, per cert, no estava gens malament: petonejar-nos amb el nostre respectiu “kisspartner”.

El Papa, que va observar les diferents formes d’amor, primer a un petit grup a la dreta i després un grup més nombrós a la seva esquerra, va desaparèixer més petit que mai amb el seu Papamòbil per la Via Laietana. Nosaltres, arropats per tots els presents, ens veiem més grans que mai.

Tot havia passat molt ràpid: els crits d’alguns seguien, però ens donava igual. Era el nostre moment. Ens miràvem uns als altres amb gran emoció. Havíem fet quelcom d’important, al menys això ens indicava el nostre cor. I espontàniament ens vam posar a aplaudir, a riure, a cridar per descarregar tota la tensió acumulada els últims minuts, les últimes hores i els últims dies.

No va haver-hi violència física a l’esdeveniment. Només petons. La institució catòlica es rendia al petó universal.

——————————————————————————————-

El 7 de noviembre amanecía frío y despejado a pesar de la amenaza de lluvia. El grupo organizador de la Queer kissing Flashmob llegó sobre las 7 de la mañana al punto fijado la víspera, la puerta principal del hotel Colón, en la plaza de la Catedral de Barcelona. No hubo problemas de acceso al lugar, no hubo registros policiales exhaustivos, no hubo inhibidores de red anti(PAPA)móvil, no hubo una asistencia masiva de fieles católicos. Todo se estaba decantando a nuestro favor.

Ataviados en ropa al más estilo “Cuéntame”, los fieles católicos del lugar nos reconocían como su grupo y nos ofrecían banderillas a favor del Papa. Nosotros, gustosos de jugar nuestro rol, las fuimos aceptando. La infiltración estaba funcionando a la perfección. Intentamos disimular nuestro cansancio al oír el repetitivo y cansino cántico religioso de los jóvenes católicos. Era una verdadera tortura: ¿Por qué no cantaban Lady Gaga?

Agolpados frente al hotel Colón, fue apareciendo poco a poco la complicidad entre los participantes “queers” que no nos conocíamos. Fue emocionante sentir todo el abanico de significados que la mirada de los participantes podía llegar a expresar: “sí, somos queers como tú”; “sí, estamos aquí para besarnos”; “sí, esto va a ser grandioso”…

Un gran número de periodistas, sabedores del acto, se estaban concentrando en el mismo lugar y buscaban la deseada foto: besos “queers” y el Papamóvil como telón de fondo. La iban a tener.

Contra más pasaba el tiempo, más subía los peldaños la tensión. Teníamos el mismo nerviosismo que los momentos previos a las campanadas de fin de año: nervios a lo nuevo, al cambio. Y, entonces, unos minutos más tarde de lo esperado, a las 9h07, apareció el papamóvil por el corazón de la Catedral en vez de la calle Bisbe, dejando a los fieles católicos concentrados en el Colegio de Arquitectos huérfanos papales. Para evitarlo, los católicos hicieron un rápido éxodo hacia Via Laietana pero en el camino se toparon con nosotros.

Por nuestra parte, hubo también un instante de confusión, como en los cuartos, pero poco a poco el beso “queer” se fue extendiendo entre los presentes y los periodistas nos encerraron con multitud de fotos y grabación de imágenes. Unos gritos y abucheos surgieron, lo que añadió confusión al acto porque no sabíamos si esos abucheos eran contra el Papa o contra el grupo. Nosotros seguimos con nuestro “pecado” que, por cierto, no estaba nada mal: besarnos con nuestro respectivo “kisspartner”.

El Papa, que observó mal a su pesar nuestras diferentes formas de amor, primero a un pequeño grupo a su derecha y luego a un grupo más numeroso a su izquierda, desapareció empequeñecido con su Papamóvil por la Via Laietana. Nosotros, arropados por todos los presentes, nos veíamos engrandecidos.

Todo había pasado muy rápido, los gritos de algunos seguían, pero nos daba igual. Era nuestro momento. Nos miramos unos a otros con las emociones a flor de piel. Habíamos hecho algo grande, al menos eso nos indicaba el bombeo del corazón. Y espontáneamente nos pusimos a aplaudir, a reír, a gritar para descargar toda la tensión acumulada los últimos minutos, últimas horas y últimos días.

No hubo violencia física en el acontecimiento. Sólo besos. La institución católica se rendía al beso universal.

Anuncios

Acerca de queerkisser

Queremos hacer una acción que exprese nuestro descontento con la visita del Papa a BCN,desde la pasión,la sensualidad y el amor.Queer Kissing Flashmob el 7 nov!
Esta entrada fue publicada en Uncategorized. Guarda el enlace permanente.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s